Friday, 24 May 2013

Happy belated Teacher's Day 2013


SELAMAT HARI GURU ! ! !

Selamat hari guru buat ayahanda dan bonda tercinta. Selamat hari guru juga buat kakak dan abang-abang kerana menjadi role model untuk adik supaya turut berjaya seperti kalian. (Setiap kali tibanya hari konvokensyen, mak mesti ajak.. supaya lebih semangat untuk belajar katanya)

Tak lupa juga, buat guru-guru yang telah mendidik diri ini bermula dari Pusat Asuhan Tunas Islam Teluk Bagan, Sekolah Rendah Islam Darul Ulum, Sekolah Rendah Islam Darul Aman, Maktab Mahmud Alor Setar, pensyarah-pensyarah di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dan Institut Pendidikan Guru Kampus Dato' Razali Ismail, Kuala Terengganu. 

Terima kasih untuk segalanya. Semoga cikgu, ustaz, ustazah, miss, madam, sir, teacher (atau apa jua panggilan) sekeluarga senantiasa di bawah rahmat Allah. Amin. Doakan anakanda di sini supaya turut menjadi seorang 'guru' yang hebat seperti kalian juga suatu hari nanti.

Selamat Hari Guru juga pada teman-teman yang bakal menjadi guru. Kini anda yang meneruskan legasi mulia ini. :-). Teaching is not a profession but a passion. 

من أنا بدون أنتم

**Setiap kali tibanya sambutan ''yaum mu'allimin'' di sekolah, hati seronok tak terkata. Pertama sebab tak ada kelas. Kedua, boleh mendengar cikgu-cikgu nyanyi lagu 'kami guru Malaysia'. Sungguh, lagu itu memberi getaran yang luar biasa.

"1 Aspirasi 1 Agenda"

No comments:

Post a Comment