Thursday, 9 May 2013

Review : Taare Zameen Par (Like Stars on Earth)

Hari ni, jom kita review cerita hindustan, Taare Zameen Par atau dalam bahasa orang putihnya Like Stars in Earth. Jangan risau. Cerita ni tak ada adangan 13 tahun ke atas, tak ada juga goyang-goyang punggung nampak pusat, tapi, lagu.... mestilah ada... itukan trademark untuk cerita hindustan. 

Okay. Best ke cerita ni sampai kak cik nak buat review segala bagai? Mestilah best. Kalau tak, tak da lah kak cik nak bepenat-penat menulis tentang cerita ni kan... hehe.. 

Cerita ni dah banyak kali ditayangkan di TV. Dan setiap kali menonton, sudah tentu hujung lengan baju pasti akan basah dek kerana mengesat air mata yang meleleh. Haha. Cerita ni berkisarkan tentang usaha seorang guru untuk memberi 'kehidupan' kepada salah seorang anak muridnya yang istimewa. Kebetulan, pada sesi tutorial untuk subjek Perkembangan Kanak-kanak yang lepas, kumpulan kak cik diamanahkan untuk membentangkan tentang ciri-ciri kanak-kanak berkeperluan khas serta implikasinya. Lantas, teringat cerita ni. 

So, kepada siapa-siapa yang nak jadi cikgu tu amat sesuai menonton cerita ni. Seriously, dijamin seronok dan meleleh air mata serta memberi kesan pada diri !


kak cik dah carikan video full. Boleh download ye. Tapi subtitle cari sendiri ya!!

Every child is special


Psss.... para producer di Malaysia, bila lagi nak produce cerita-cerita yang 'membina' macam ni???

No comments:

Post a Comment