Friday, 26 August 2016

Water Park Tasik Kenyir

Okay, gambar ni agak lama. Hampir setahun yang lepas. Tapi saja nak share jugak kat sini. Hiks.

Tahun lepas, gap antara exam agak jauh. Jadinya datanglah idea gila-gila dengan kawan gila-gila kak cik. Hehe. Kami gamble pergi tasik kenyir. Sebab dengar cerita baru buka taman tema air. Jadinya, lepas solat subuh, kami terus bertolak. Singgah sarapan kejap je kat kedai tepi jalan. Jadinya kami sampai di jeti around 9.00 a.m. Beli tiket di kaunter. Tak ingat sangat. Tapi rasanya rm 25.00/head.
Di seberang sana lah taman tema airnya.

Sedang menuju ke tempat yang ingin dituju ;-)

Gambar itu wajib. Haha. Mandi belum lagi.

Bila sampai, kami sewa locker. Rm5 per locker. Locker tu untuk simpan barangan berharga. So, far puas hati la. Toilet untuk tukar baju pun bersih dan surau untuk solat pun cantik.

 Waterpark ini belum siap sepenuhnya. Yang ada hanyalah kawasan mandi untuk kanak-kanak. Orang dewasa kalau nak cuba aktiviti yang lebih lasak, bolehlah turun bawah sikit, ada kawasan ala-ala macam ninja warrior. Yang tu memang stamina kena kuat. Tapi takpe lah, kami decide nak main kat kawasan sini je. Kebetulan ramaiiiii sangat adik-adik prasekolah yang sedang buat lawatan ke sini... Sorry lah adik-adik, selalu kena mengalah ngan kakak-kakak ni naik gelongsor. hehe..
Kitorang main air sampai mulut biru. Balik semua orang diam dalam kereta.Letih dan terlena.

Keseluruhannya waterpark ini sesuai untuk keluarga yang ada anak kecil. Airnya tidak terlalu dalam. Dan disediakan juga pengawal untuk mengawasi pergerakan anak-anak kita. Ada juga kawasan untuk orang dewasa. Cumanya belum siap sepenuhnya lagi.

River Cruise Pulau Warisan

Assalamualaikum.... Semenjak 2 tahun ni dah lama kan kak cik tak menulis. Sungguh, diri ini sangat sibuk dengan hal-hal praktikum. Tambah pula tahun ni tahun akhir kak cik di IPG. Sudah tentu banyak benda nak kena dibereskan untuk melayakkan diri bergelar graduan. Ye dok?

Setiap kali bulan puasa, telah menjadi satu rutin bagi kelas kak cik untuk berbuka puasa bersama-sama di luar. Sebelum-sebelum ini kami acap kali berbuka di dataran shah bandar. Tapi kali ini kami cuba satu kelainan. Iftar di atas cruise sambil menyusuri muara sungai...

Konsep cruise ni sangat santai. Makanan bawa sendiri. Berkelah ramai-ramai atas cruise. Sehari sebelum naik kami booking dulu di sini..

Disebabkan bilangan kami ramai, jadi cruise tu hanya dikhaskan untuk kami. Keesokkan harinya, selepas asar mula bertolak ke lokasi. Macam biasa. Ambil gambar tu penting. Seperti hashtag yang famous dalam kalangan rakan-rakan sekelas kak cik iaitu #cetakkenangan

Inilah adik beradik kak cik selama 5 tahun setengah kak cik berada di bumi penyu ini. 23 orang kesemuanya.

Ini pula geng gugurl sahaja. hiks

Disebabkan hari tu hujan rintik-rintik. jadi tak banyak gambar atas kapal. Buka puasa pun kami berhenti bawah jambatan sultan mahmud. 

Ini gambar ketika waktu malam. Waktu ni dah get ready nak balik lepas buka puasa. Kami singgah solat maghrib di masjid putih.

RIVER CRUISE PULAU WARISAN - RECOMMENDED !